Ergotherapie is bedoeld voor iedereen die, bijvoorbeeld als gevolg van een ziekte, trauma, over- of onderbelasting, onvolledige of vertraagde ontwikkeling zijn of haar algemene dagelijkse bezigheden niet meer naar tevredenheid kan uitvoeren.

Ergotherapie voor jongeren en volwassenen

strijkenAlgemene dagelijkse bezigheden, zoals opstaan uit bed, naar het toilet gaan, tanden poetsen en gebruik maken van de computer kunnen een probleem vormen. Binnen de ergotherapie-behandeling wordt samen met u gekeken om voor deze problemen een oplossing te vinden.

Naast het weer oppakken van een dagelijkse bezigheid of deze op een andere manier leren uitvoeren, kunt u binnen de ergotherapie advies en ondersteuning krijgen bij het aanvragen van voorzieningen of hulpmiddelen, zoals een rolstoel of aangepast bed.

Kinderergotherapie

Kinderen ontwikkelen zich door spelen en de wereld om zich heen te onderzoeken, waardoor zij steeds zelfstandiger worden in dagelijkse bezigheden zoals spelen, kleuren en eten. Bij sommige kinderen verloopt deze ontwikkeling anders, wat zichtbaar kan zijn in het moeite hebben met samen spelen, onhandig zijn of niet kunnen meekomen op school.

Meestal is er geen duidelijk aanwijsbare reden voor het anders verlopen van deze ontwikkeling, voor kinderen kan dit echter grote gevolgen hebben op het gebied van zelfstandigheid, zelfvertrouwen en gedrag.

Tijdens de ergotherapie-behandeling wordt door inventarisatie en observatie gekeken waarom het kind problemen ervaart. Door middel van spel, oefenen, advisering en/of aanpassing van de omgeving wordt de uitvoering van dagelijkse bezigheden verbeterd.

Heeft u nog vragen, neem dan gerust contact op met Anja Gardenier.